-
Prajitura turnata cu piersici
cca. 60 minCum spunea Arghezi: „Astazi în sufragerie Dormitau pe-o farfurie, Necajite si mânjite, Zece oua înrosite.” La mine, in sufragerie, dormitau pe-o farfurie, vreo cinic piersici necajite 😉 Si iaca le-am facut fericite, transformandu-le intr-un desert rapid si minunat. INGREDIENTE: Piersici coapte cca. 5 bucati, Zahar brun cca. 100g, Oua 5 bucati, Zahar tos 15 linguri, […]
Recipe by panacris -
Fudulii de vitel cu pesto
cca. 75 minAm tot auzit ca sunt delicioase fuduliile de vitel, asa ca m-am hotarat sa incerc. Sincer??? Un fel de mâncare mai controversat, dar totuși gustos! Mulțumesc Ina pentru inspirație! :-* INGREDIENTE: fudulii de vițel cca. 500 g, oțet din vin 4-5 linguri, foi de dafin 2 bucăți, oregano, cimbru, măghiran, usturoi, vin alb demisec cca […]
Recipe by panacris -
Pesto a la PanaCris
Pesto în sus, pesto în jos, sincer, până la întâlneala de la Slănic din 2013 :D, nu am avut curajul să-l probez. 🙂 Mulțumesc Radu Popovici pentru îndrumări! 😉 Bineînțeles că l-am adaptat pe gustul meu;) Am exclus busuiocul:( care se pare că e ingredientul de bază), ptr mine busuiocul e asimilat cu biserica, etc…) […]
Recipe by panacris -
Rulada bicolora cu dulceata de visine
cca.50 minINGREDIENTE: Ouă de găină 7 bucăți, Zahăr tos 7 linguri, Zahăr vanilinat 1 plic, Esență de vanilie 1 fiolă, Făină alba de grâu 7 linguri, Praf de copt 1 plic, Pudră de roșcove SanoVita 4 linguri Pentru umplutură: Vișine făcute dulceață de la Bunătăți din natură cca. 200 ml. MOD DE PREPARARE: Într-un bol […]
Recipe by panacris -
Papanasi a la TataZmeu
cca. 85 minPapanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;) Eu știam doar de cei fierți 😉 Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins 😉 Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana 😉 Zis și […]
Recipe by panacris -
Sirop din caise
cca. 65 minUn sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri. Simplu și gustos! INGREDIENTE caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g, apă rece 1250 g, zeama de la 1 lămâie, zahăr tos 1000 g. MOD DE PREPARARE: Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apă și zeama […]
Recipe by panacris -
Sirop din flori de salcâm
cca. 120 minDeja e al treila an de când prepar acest fel de sirop, și încă nu v-am adus rețeta! Mon, acum a cam trecut vremea salcâmului, dar salvați rețeta pentru luna mai a anului care vine! Salcâmul de mai e cel mai aromat! 😉 Vă asigur că are o aromă deosebită. Acest preparat este un tonic […]
Recipe by panacris -
Salată de bulgur cu roșii, castraveți și pătrunjel
cca. 30 minO nouă salată răcoritoare pentru zile caniculare! 😉 Iar daca veti comanda on-line (va recomand cu incredere, preturile sunt mai mici decat in magazinele reale!) produse SanoVita, folositi codul promotional panacris si veti primi 15% reducere de fiecare data!” Promotia e inca in vigoare! :-* INGREDIENTE: Bulgur SanoVita cca. 250 g, Apă rece cca. 500 ml, […]
Recipe by panacris -
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
cca. 45 oreO noua idee pentru o salată de vară sățioasă! 😉 Iar daca veti comanda on-line (va recomand cu incredere, preturile sunt mai mici decat in magazinele reale!) produse SanoVita, folositi codul promotional panacris si veti primi 15% reducere de fiecare data!” Promotia e inca in vigoare! INGREDIENTE: Bulgur SanoVita cca. 250 g, Apă rece cca. […]
Recipe by panacris -
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
cca. 45 minA venit vara si mi-am propus sa diversific salatele/aperitivele. De multa vreme ma tenteaza sa probez bulgurul. Dupa o documentare intensa am inceput testarile cu noul ingredient in CasaZmeilor: Bulgurul! Pentru prima reteta m-am inspirat de aici: https://www.sanovita.ro/blog/bulgur-cu-ciuperci-si-porumb/ „ Stiai ca? Poti include bulgurul atat in preparate dulci, potrivite pentru gustari, deserturi sau mic dejun, […]
Recipe by panacris