-
Rulouri cu magiun de prune și nucă
Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau de ce nu, o cană cu vin fiert😉 INGREDIENTE: Pentru aluat: Făină albă 000 760 g, Lapte dulce gras 3,5% 250 ml, Sare de mare 1 linguriță, Ouă 2 bucăți, Gălbenuș de ou 2 bucăți, Zahăr tos 150 g, Unt grăsime […]
Recipe by panacris -
Ruladă aperitiv cu cremă de brânză
Un aperitiv pare-se mai complicat, dar după două trei încercări, îl preparați cu ochii închiși, fără a mai citi rețeta 😉 Cu ingredientele vă puteți juca și obține diferite culori șu umpluturi. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Pentru aluatul roșu: Ouă 2 bucăți, Ulei de floarea soarelui 2 linguri, Făină albă de grâu 2 linguri, […]
Recipe by panacris -
Dulceață din toporași (viorele de pădure)
Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉 Inițial am zis că iar am ratat-o anul acesta, dar pentru că zilele astea am ajuns într-o grădină plină de toporași, mai bine zis în bătătura lui Cleme, n-am rezistat să nu merg la cules floricelele parfumate. Daaaa, cam puține, că le-a cam trecut vremea, […]
Recipe by panacris -
Cozonac Leopard Keto
Am acceptat provocarea Parfum de Cozonac #farazahar, by No Sugar Shop.ro si Oalesitigai.ro și vă propun aceasta rețetă de cozonac leopard! 😉 INGREDIENTE: Pentru aluat: Keto Mix Cozonac cca. 200 g, Ouă 2 bucăți, Gălbenușuri 2 bucăți, Iaurt gras cca. 200 ml, Unt topit cca. 70 g, Erithritol (îndulcitor) cca. 50 g, Drojdie uscată activă […]
Recipe by panacris -
Ciorbă din carne de ied
După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de ied (achiziționată de la prietenii @tarancutadin Romania) într-o altă abordare, albă cu multă smântână și dreasă cu gălbenușuri de ou. Noutatea a fost introducerea șteviei în ciorbă 😉 […]
Recipe by panacris -
Sarmale în frunză de ștevie
Mno, de ceva vreme, mă tot gândesc la sarmalele rulate și gătite în frunză de ștevie. Eeee, acum le-a venit vremea, mai ales că e curtea plină de frunzele astea rebele, sălbatice dar se pare că tare versatile și aromate atunci când sunt preparate termic. INGREDIENTE: carne de porc 500 g, carne de vită 500 […]
Recipe by panacris -
Pâine cu kefir și ceapă prăjită
Ce e mai frumos și plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară, să adulmeci o aromă de pâine proaspătă în casă, iar adaosul de ceapă prăjită, chiar nu a stricat aroma. Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. […]
Recipe by panacris -
Mâncare de ștevie
Recunosc că încă nu m-am împrietenit cu ștevia îndeajuns, dar sunt în probe. La gust mi-a plăcut mâncărica dar cu aspectul, adică percepția vizuală, încă nu mă pot obișnui. P.S. Imagini intermediare nu am, deoarece nu am fost inspirată 😉 😊)) INGREDIENTE: Frunze de ștevie curățate cca. 500 g, Ceapă galbenă 1 bucată, Usturoi verde […]
Recipe by panacris -
Friptură din pulpă de ied
E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca și carnea de miel, mai zveltă și fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prietenii de la Țărăncuța din România! pe care îi recomand cu încredere! 😉 O rețetă simplă dar […]
Recipe by panacris -
Pască turnată cu fructe confiate
O pască așa, mai pe placul gospodinelor moderne 😉 Fără prea mare bătaie de cap, cu aluat și ….. O recomand cu mare încredere! Spor și poftă bună! 😉 INGREDIENTE: Brânză de vaci grasă cca. 700 g, Ouă 8 bucăți, Zahăr tos 8 linguri, Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic, Amidon […]
Recipe by panacris