-
Ciorbă dulce de vită
O ciorbiță super bună în orice anotimp! INGREDIENTE: pulpă de vită 650 g, ceapă galbenă 1 bucată mare, ardei gras 2 bucăți, ulei de floarea soarelui 1 lingură, morcovi 2 bucăți medii, pătunjel rădăcină 1 bucată medie, țelină rădăcină 1 felie de cca. 50 g, gulie o felie de cca. 50 g, păstărnac 1/2 bucată […]
Recipe by panacris -
File de pui cu sos de muștar
Un fel principal aromat și rapid, la îndemâna oricui! INGREDIENTE: file de pui cca. 600 g, ceapă verde 1 legătură, usturoi 4 căței, roșii cubulețe în sos tomat 2 linguri, muștar iute 2 linguri, ulei de măsline 2 linguri, ulei cu chilli 1 lingură, piper proaspăt măcinat 1 g, pătrunjel verde 4 fire. MOD DE […]
Recipe by panacris -
Ciorbă de praz cu cartofi
O ciorbiță, sau supă delicioasă! M-am inspirat de la Sidy și Gaby. A ieșit o combinație super. INGREDIENTE: praz 2 bucăți, cartofi 4 bucăți, ardei kapia 1 bucată. ceapă verde 1 legătura, morcov 1 bucată, ulei de măsline 2 linguri, gulie 1 felie mai graosă, untură de rață, tarhon în oțet, sare iodată, piper proaspăt […]
Recipe by panacris -
Rulouri de salată verde
Un aperitiv simplu și gustos cu ce aveți, sigur prin frigider. Foarte bun pentru cină sau de ce nu, pentru invitații surpriză. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: cremă de brânză Delaco cu aromă de usturoi, cremă de brânză Delaco cu verdețuri, foi de salată, parizer cu ardei, brânză topită feliată Delaco, ou fiert tare. MOD […]
Recipe by panacris -
Pilaf cu legume chinezești și bacon, gătit în cuptor
Un fel de mâncare, rapid, ușor și sățios, fără grijă că se prinde (arde!) orezul de fundul vasului ! 😉 INGREDIENTE: ceapă galbenă 2 bucăți medii, ciuperci champignon cca 300 g, legume chinezești congelate cca 600 g, orez cu bobul rotund cca. 350 g, bacon cubulețe cca. 300 g, ulei de măsline, sare iodată, piper […]
Recipe by panacris -
Cartofi cu rozmarin și pulpe de pui dezosate, gătite în vasul roman
Un fel principal 2 în 1 😉 ce se servește fierbinte cu salată de sezon. Spor și poftă bună! 😉 INGREDIENTE: Cartofi roșii de Covasna cc. 2000 g, Sare grunjoasă cca. 1 lingură, Rozmarin 1 linguriță, Pulpe de pui dezosate cca. 1200 g, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei de măsline 2 linguri, Usturoi […]
Recipe by panacris -
Somon cu legume și sos de leurdă
Vă asigur că e super fain;) chiar dacă am folosit leurdă congelată pentru sos! 😉 Spor și poftă bună! INGREDIENTE: rondele de somon proaspăt 2 bucăți, sare cu mirodenii a la Panacris 2 linguri, făină albă de grâu, ulei de măsline. Pentru garnitură: partea albă de la 1 bucată de praz, dovlecel 1 bucată, ciuperci […]
Recipe by panacris -
Salata de bouef falsă, cu pleurotus ;)
Mno, mai sunt și cei care nu agrează carnea, așa că am încercat să înlocuiesc carnea din faimoasa salată de bouef cu ciupercile pleutorus 😉 Sincer nu s-a simțit diferența! 😉 Spor și poftă bună! INGREDIENTE: morcovi 4 bucăți, cartofi 4 bucăți, ciuperci pleutorus cca. 300 g, castraveți murați 4 bucăți, Pentru maioneză ouă 2 […]
Recipe by panacris -
Pastă de pește
În adolescență era nelipsită la petreceri, așa că am pornit la treabă! 😉 INGREDIENTE: unt 100 g, conservă macrou în ulei 1 bucată, ceapă verde 3 fire, file de hering 1 borcan, zeamă de la 1/2 lămâie, piper proaspăt măcinat. MOD DE PREPARARE: Peștele se toacă mărunt în blender, împreună cu untul moale, ceapa verde tocată […]
Recipe by panacris -
Salată de paste din porumb cu ton
Numai bună în zilele de post, cu dezlegare la pește, sau chiar în curele de slăbire. INGREDIENTE: paste din făină de mălai cca. 300 g., sare iodată 5 g., ton în suc propriu 2 conserve, cca. 200 g, ridichi 1 legătură, măsline Kalamata feliate cca. 100 g., ceapă verde 3-4 fire, usturoi verde 2 fire, […]
Recipe by panacris