-
Prăjitura Snickers
cca. 180 minAceastă minunăție de prăjitură e de mult timp la rând de preparat. Am găsit exact momentul pentru a o prepara, pentru Întâlnirea Bucătărașilor la Sighișoara 2015, dar sincer avem nevoie și de o rețetă cu caramel pentru o provocare misterioasă;) Mulțumesc Ela68 pentru inspirație 😉 Mi-a plăcut cum a ieșit, ușor de preparat, doar că […]
Recipe by panacris
-
Pituțe cu telemea de capră
cca. 120 minBune, sățioase,perfecte pentru pachețelul de școală sau servici;) Mai ales că sunt preparate în gospodăria personală;) Spor și poftă bună! INGREDIENTE: făină albă de grâu 660 gr ulei de floarea soarelui 3 linguri, apă călduță cca. 200 ml, lapte călduț cca. 200 ml, sare iodată 1 lingură, zahăr tos 2 linguri, drojdie uscată 2 lingurițe, […]
Recipe by panacris
-
Creier de porc măcelăresc
cca. 25 minINGREDIENTE: Creier de porc proaspăt cca. 500 g, Ceapă galbenă 2 bucăți, Ardei gras 1 bucată, Roșii 3 bucăți, Usturoi 3-4 căței, Ulei de floarea soarelui, Sare de mare, Piper proaspăt măcinat, Ouă 3-4 bucăți. MOD DE PREPARARE: Creierul se spală în mai multe ape reci, până se scurge tot sângele. Ceapa, ardei curățate și […]
Recipe by panacris
-
Mini tarte cu chisăliță din prune
cca. 60 minMda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul 😉 A ieșit ceva tare bun și aromat! 😉 INGREDIENTE: Aluat de foietaj cca. 800 g, Prune cca. 500 g, Zahăr tos cca. 250 g, Esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță, Zahăr brun 3-4 linguri. MOD DE PREPARARE: Foietajul dezghețat se porționează, apoi […]
Recipe by panacris
-
Prăjitura Madagascar
cca. 70 minINGREDIENTE: PENTRU BLAT: biscuiți cu miere 200 g unt gras cca. 100 g, PENTRU CREME: frișcă lichidă 600 ml ( 3 cutii a câte 200 ml), ciocolată amăruie 200 g, ciocolată cu lapte 200 g, ciocolată albă 200 g, esență de migdale Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță esență de vanilie de Madagascar de […]
Recipe by panacris
-
Ciuperci umplute si coapte în vasul Zepter
cca. 30 minUn vas Zepter, aduce mult confort, economii și siguranța preparării corecte a hranei cea de toate zilele. Faptul că prepararea mâncărurilor, în vasele Zepter, păstrează fibrele, vitaminele, mineralele, proteinele în proporție foarte mare, (gust, miros, culoare, formă, aproape de natural!) mi-a stârnit curiozitatea șă încerc preparate ce le pregătesc în oală, tigaia obișnuită sau la […]
Recipe by panacris
-
Budincă din perle tapioca cu sos de mango și nectarine
cca. 40 minINGREDIENTE: perle de tapioca mici ½ cană, apă rece 1 cană, lapte de cocos 400 ml, zahăr brun ½ cană, esență de migdale marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță. PENTRU SOS: mango ½ bucată, nectarine plate 2 bucați, zahăr tos cca. 4 linguri, esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță, […]
Recipe by panacris
-
Sarmale cu ciuperci pleutorus și nucă
cca. 80 minINGREDIENTE varză murată cca. 2000 g, ceapă galbenă 1 bucată, ciuperci pleutorus cca. 500 g, morcov 1 bucată, mărar proaspăt 1 legătură, miez de nucă cca. 200 g, orez cca. 100 g, sare iodată, piper proaspăt măcinat, foaie de dafin, cimbru, mărar uscat, boia de ardei dulce, bulion preparat în casă cca. 500 ml. MOD […]
Recipe by panacris
-
Zacuscă cu ciuperci
INGREDIENTE: Vinete 20 kilograme, Ardei capia 10 kilograme, Bulion de roşii 6 litri, Ceapa albă 2 kilograme, Ciuperci pleurotus 1,5 kg, Ulei 2 litri, Foi de dafin, Piper boabe, Sare iodată grunjoasă. MOD DE PREPARARE: Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii capia se procedează la fel, doar ca […]
Recipe by panacris
-
Ciulama din pipote și inimi de pui
cca. 50 minO mâncărică ușoară și fină, îmbunătățită cu smântână 😉 INGREDIENTE pipote și inimioare de pui cca. 500 g sare de mare, piper proaspăt măcinat, foaie de dafin 1 bucată, enibahar 1 boabă, ceapă galbenă 1 bucată, morcovi 2 bucăți, țelină 50 g, păstârnac 1/2 bucată, pătrunjel rădăcină 1 bucată. gulie movalie cca. 50 g, făină […]
Recipe by panacris