-
Dulceață din căpșuni
Uffff, am constatat, în urma cercetărilor făcute de cei care mă urmăresc, că nu am postat rețeta de preparare a dulceței din căpșuni. 😉 Mnoooo, pentru mine este o rețetă de rutină, din acest motiv nu am adus rețeta de la începuturile site-ului 😉 Acum la cererea cititorilor, o să aduc rețete simple și de […]
Recipe by panacris -
Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi
Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Cartofi 6 bucăți mari, Dovlecei 1 bucată, Morcov 1 buactă mare, Ouă 2 bucăți, Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri, Pesmet auriu cca. 4-5 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ lingură, […]
Recipe by panacris -
Omletă cu friptură de pui, cârnați și ceapă verde
Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate 😉 Nu am considerat, până acum, că e ceva special, dar dând timpul înapoi, mi-a dat seama, că de fiecare dată, omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei, are ingrediente variate și versatile 😉 Daaaa și […]
Recipe by panacris -
Cotlete cu legume și cârnați gătite lent
Un fel de mâncare principal tare sățios și totodată gustos! Mai spun???? Daaa, simplu și pe gustul Zmeilor! 😉 Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Cotlet de porc 8 felii, cca. 1000 g, Cârnați porc afumați cca. 500 g, Boia de ardei dulce 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Cimbru uscat 1 linguriță, Rozmarin 2 […]
Recipe by panacris -
Știucă/Șalău cu legume și sos Meuniere a la Panacris
cca. 120 minuteEduard, Zmeul mijlociu m-a provocat. 😉 Zice: dacă vrei să mănânc pește, provoacă-mă cu un șalău sau o știucă, o rețetă, așa mai deosebită 😉 Am auzit eu că știuca și șalăul sunt gustoase. Hmm, am stat un pic pe gânduri și cum TataZmeu a fost la „pescuit” și în plasă a ajuns o știucă […]
Recipe by panacris -
Cornuri cu cârnați afumați
Savurate oricând, mic dejun, prânz sau cină! Spor și poftă bună! INGREDIENTE: PENTRU ALUAT: Făină albă de grâu 500 g, Sare de mare 1 lingură, Zahăr tos 2 linguri, Drojdie uscată 2 linguri, Apă 400 ml, Ulei de floarea soarelui 4 linguri. Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline. PENTRU UMPLUTURĂ: Ceapă […]
Recipe by panacris -
Ciuperci pleurotus făcute tocăniță
O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea deoparete, când și când! 😉 INGREDIENTE: Ciuperci pleurotus cca. 600 g, Ceapă verde 1 legătură, Usturoi 5 căței, Ardei kapia 1 bucată, Mărar proaspăt 1 legătură, Pătrunjel proaspăt 1 legătură, Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri, Sare de mare […]
Recipe by panacris -
Pui pe sticlă cu ananas, zucchini și morcovi
cca. 70 minuteUn fel principal savurat întotdeauna de Zmeișori! Cam o dată pe lună e în meniul de weekend în Casa Zmeilor! Mereu diversific rețeta, doar sticla de bere, puiul și condimentele, sunt aceleași! 😉 De data asta, mi-au lipsit clasicele mere și le-am înlocuit cu bucățele de ananas proaspăt! Ananasul și puiul mereu fac casă bună! […]
Recipe by panacris -
Cremă de vanilie cu sâmburi de cacao și căpșuni
Un desert rapid, preparat în casă și tare gustos! INGREDIENTE: Pentru cremă: Gălbenușuri de ou 5 bucăți, Zahăr 5 linguri, Zahăr vanilinat 1 plic, Amidon 4 linguri, Lapte cca. 300 ml, Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură, Sare iodată ½ linguriță. Pentru topping: Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de […]
Recipe by panacris -
Cartofi și sparanghel verde trase la tigaie
O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! 😉 Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g, Sparanghel verde de România cca. 500 g, Unt cca. 50 g, Ulei de măsline cca. 100 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinaat […]
Recipe by panacris