-
Dulceață din petale de trandafiri
cca. 120 minINGREDIENTE: Petale de trandafiri 200 g, Zahăr tos 1000 g, Apă 1000 ml, Lămâie 1 bucată. MOD DE PREPARARE: Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea. Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!) […]
Recipe by panacris -
Dulceață din flori de salcâm
cca. 120 minAre o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm. INGREDIENTE flori proaspete de salcâm, fără tulpină, cca. 500 g, apă rece 1000 ml, zahăr tos 1000 g, lămâie 2 bucăți, zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie. MOD DE PREPARARE: Zahărul și apa se pun la fiert, într-un vas încăpător. […]
Recipe by panacris -
”Șoricei” aromați din flori de salcâm
cca. 30 minUn dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;) INGREDIENTE: flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine, ouă 2 bucăți, lapte/ apă minerală cca. 400 ml, sare de mare 1 praf, zahăr brun cca. […]
Recipe by panacris -
Chifle cu usturoi și verdețuri
cca. 300 minDaaaa, o rețetă restantă 😉 Și chiar o rețetă foarte bună 😉 Provocarea Weekend cu spor, sustinuta de draga Lulu https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/ Cam tarziu am ajuns cu reteta, dar cum spunea si ea, niciodata nu-i prea tarziu! 😉 Multumesc pentru idee, foarte pufoase și gustoase chiflele 😉 Numai bune pentru pachețel ( grădiniță, școală, servici!) […]
Recipe by panacris -
Salată de paste cu hering în ulei
cca. 20 minO salată savuroasă pentru o cină ușoară și rapidă;), darrr, atenție, nu romantică =)) Rapid gustos și sățios! 😉 INGREDIENTE: paste colorate cca. 250 g, hering în ulei 1 conservă, ceapă roșie 1 bucată, lămâie 1 bucată. MOD DE PREPARARE: Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se lasă la […]
Recipe by panacris -
Ouă scoțiene
cca. 40 minO rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, și acum, i-a venit în sfârșit rândul 😉 După atâtea sărbători, în cazul meu, Paștele celebrat de două ori, an de an , mereu rămân ouă roșii, care așteaptă să fie transformate 😉 Deobicei în salată orientală sau frantuzească, de data asta, am […]
Recipe by panacris -
Friptură de miel
cca. 300 minINGREDIENTE Șira spinării tăiată în 2 bucăți. Pentru marinadă: ulei de măsline 500 ml, vin alb demisec 2000 ml, ceapă galbenă 2 bucăți, usturoi 5-6 căței, foi de dafin 4-5 bucăți, cimbru sălbatic de pădure, rozmarin, sare aromată a la Panacris, portocale 5 bucăți. Pentru fript: slănină afumată cca. 50 g, usturoi 1 căpățână, ulei […]
Recipe by panacris -
Paine dulce cu stafide
cca. 120 minINGREDIENTE Pentru aluat: Lapte 100 ml, Făină albă de grâu 600 g, Sare iodată 1 lingură, Zahăr brun 3 linguri, Drojdie uscată 1 plic, Unt 200 g, Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, Gălbenuș de ou 2 bucăți. Pentru umplutură: Esență de lămâie 1 fiolă, Esență de rom 1 fiolă, Stafide cca. 250 g. MOD […]
Recipe by panacris -
Colac cu mac
INGREDIENTE: Pentru aluat: Lapte 100 ml, Făină albă de grâu 600 g, Sare iodată 1 lingură, Zahăr brun 3 linguri, Drojdie uscată 1 plic, Unt 200 g, Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, Gălbenuș de ou 2 bucăți. Pentru umplutură: Semințe de mac 500 g, Lapte 100 ml, Zahăr tos 4 linguri, Esență de lămâie […]
Recipe by panacris -
Budincă din pui, ciuperci și legume
cca. 50 minBuna seara dragi prieteni Retete.Panacris 😉 Mda stiu ca suntem in post, dar noi, încă n-am ajuns la acest nivel 😉 Vă aduc o rețetă din categoria, totul se transforma nu se aruncă 😉 După o inspecție 😀 prin frigider și cămară, am adunat o grămadă de ingrediente ptr o minunată budincă aperitiv 😉 Așa […]
Recipe by panacris