-
Ciuperci țărănești
cca. 20 minSimple și savuroase! Spor și poftă bună! INGREDIENTE: ciuperci champignon cca. 500 g, usturoi verde 4-5 fire, ceapă verde 4-5 fire, sare cu mirodenii a la Panacris cca 1 linguriță, ulei de măsline 2 linguri. MOD DE PREPARARE: Usturoiul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele, ciupercile se spală, dacă sunt micuțe se lasă […]
Recipe by panacris -
Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere
cca. 25 minCe “Foie gras”, care se pronunţă “foa gra”, înseamnă “ficat gras” şi denumeşte un produs preparat din ficat de raţă sau gâscă! Eu spun simplu ficat de gâscă;) Delicios și păcat că a fost doar unul:D INGREDIENTE ficat de gâscă 1 bucată, ceapă galbenă 1 bucată, măr Golden Auriu de Posești, Prahova 1 bucată, unt […]
Recipe by panacris -
Supă de bibilică
cca. 50 minNu este o supă complicată, doar că este foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea 😉 Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83 INGREDIENTE bibilică 1 bucată de cca. 1600 g, ceapă galbenă 2 […]
Recipe by panacris -
Ciorbă de fasole cu ciolan servită în pâine
INGREDIENTE fasole albă boabe uscată 1000 g, ciolan de porc afumat cca. 700 g, morcov 2 bucăți, ceapă roșie 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină 1 bucată, guile ½ bucată, țelină ½ bucată, sare de mare cu cimbru, piper macinat proaspat, foi de dafin uscate, boia de ardei dulce afumată, pastă de roșii cca […]
Recipe by panacris -
Farfurii comestibile
cca. 120 minCred că v-am stârnit curiozitatea cu titlul rețetei! 😉 Sunt farfuriile din aluat de pâine în care vom savura fasolea cu ciolan 😉 INGREDIENTE apă cca. 350 ml., făină albă de grâu Dobrogea 660 g, sare iodată 1 linguriță, zahăr 2 lingurițe, ulei de măsline 3 linguri, amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, […]
Recipe by panacris -
Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez
cca. 100 minVă aduc o nouă rețetă simplă și la îndemâna oricărui începător. TataZmeu, a vrut din nou ceva simplu și bun 😉 I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare 😀 Bucățele de porc, asezonate […]
Recipe by panacris -
Musaca din varza creata
cca. 120 minNah, varza asta creata e specifica zonei Banatului și Transilvaniei, adică zona de sud si vest a României 😉 Greu am găsit-o aici în răgățime :((( Noroc cu LIDl 😀 Mi-am încercat ”norocul” în urmă cu vreo câteva luni în urmă, să prepar Zmeilor, ce am savurat în copilărie, vinerea :D, mâncare din varză creață […]
Recipe by panacris -
Gogoșari conservați la rece
Vorba aceea, omul învață toată viața, după atâta timp am aflat și eu rețeta ideală de a conserva gogoșarii, la rece, fără fierbere. Rețeta e de când lumea, dar eu abia anul trecut am descoperit-o. Cleme, mulțumesc, deși am fost cam neîncrezătoare, chiar e rețeta ideală. Eu am adus un pic de adăugiri a la Panacris, […]
Recipe by panacris -
Conopidă conservată în oțet
cca. 100 minConopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;) INGREDIENTE conopidă 2 bucăți, morcovi 2 – 3 bucăți, țelină rădăcină cu frunze 1 bucată, hrean 2-3 bucăți, mărar uscat, coriandru boabe 1 […]
Recipe by panacris -
Pui cu sos de brânzeturi
cca. 60 minINGREDIENTE: mușchiuleț de pui de la Fragedo cca. 500 g, ulei de măsilne aromat cu rozmarin a la Panacris, sare de mare, piper proaspăt măcinat, brânză cu mucegai nobil 50 g, unt 50 g, brânză fondue de la Delaco 1 bucată, nucșoară, vin alb demisec de Ostrov cca 50 ml. MOD DE PREPARARE: Mușchiulețul de […]
Recipe by panacris