-
Supă de bibilică
cca. 50 minNu este o supă complicată, doar că este foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea 😉 Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83 INGREDIENTE bibilică 1 bucată de cca. 1600 g, ceapă galbenă 2 […]
Recipe by panacris -
Ciorbă de fasole cu ciolan servită în pâine
INGREDIENTE fasole albă boabe uscată 1000 g, ciolan de porc afumat cca. 700 g, morcov 2 bucăți, ceapă roșie 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină 1 bucată, guile ½ bucată, țelină ½ bucată, sare de mare cu cimbru, piper macinat proaspat, foi de dafin uscate, boia de ardei dulce afumată, pastă de roșii cca […]
Recipe by panacris -
Farfurii comestibile
cca. 120 minCred că v-am stârnit curiozitatea cu titlul rețetei! 😉 Sunt farfuriile din aluat de pâine în care vom savura fasolea cu ciolan 😉 INGREDIENTE apă cca. 350 ml., făină albă de grâu Dobrogea 660 g, sare iodată 1 linguriță, zahăr 2 lingurițe, ulei de măsline 3 linguri, amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, […]
Recipe by panacris -
Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez
cca. 100 minVă aduc o nouă rețetă simplă și la îndemâna oricărui începător. TataZmeu, a vrut din nou ceva simplu și bun 😉 I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare 😀 Bucățele de porc, asezonate […]
Recipe by panacris -
Musaca din varza creata
cca. 120 minNah, varza asta creata e specifica zonei Banatului și Transilvaniei, adică zona de sud si vest a României 😉 Greu am găsit-o aici în răgățime :((( Noroc cu LIDl 😀 Mi-am încercat ”norocul” în urmă cu vreo câteva luni în urmă, să prepar Zmeilor, ce am savurat în copilărie, vinerea :D, mâncare din varză creață […]
Recipe by panacris -
Gogoșari conservați la rece
Vorba aceea, omul învață toată viața, după atâta timp am aflat și eu rețeta ideală de a conserva gogoșarii, la rece, fără fierbere. Rețeta e de când lumea, dar eu abia anul trecut am descoperit-o. Cleme, mulțumesc, deși am fost cam neîncrezătoare, chiar e rețeta ideală. Eu am adus un pic de adăugiri a la Panacris, […]
Recipe by panacris -
Conopidă conservată în oțet
cca. 100 minConopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;) INGREDIENTE conopidă 2 bucăți, morcovi 2 – 3 bucăți, țelină rădăcină cu frunze 1 bucată, hrean 2-3 bucăți, mărar uscat, coriandru boabe 1 […]
Recipe by panacris -
Pui cu sos de brânzeturi
cca. 60 minINGREDIENTE: mușchiuleț de pui de la Fragedo cca. 500 g, ulei de măsilne aromat cu rozmarin a la Panacris, sare de mare, piper proaspăt măcinat, brânză cu mucegai nobil 50 g, unt 50 g, brânză fondue de la Delaco 1 bucată, nucșoară, vin alb demisec de Ostrov cca 50 ml. MOD DE PREPARARE: Mușchiulețul de […]
Recipe by panacris -
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
cca. 30 minINGREDIENTE: ardei iuți roșii 500 g, sare de murături 1 lingură mare, oțet de Topoloveni 9 grade 300 ml, zahăr 150 g, stafide cca. 100 g. MOD DE PREPARARE: Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre […]
Recipe by panacris -
Salată de ardei iuți, țelină, hrean și lămâie confiată
cca. 2 oreINGREDIENTE: ardei iuți verzi cca. 500 g, țelină rădăcină 1 bucată, hrean rădăcină 1 bucată, zahăr tos 100 g, oțet din vin alb 9 grade 300 ml, lămâie confiată sau citronat 100 g. MOD DE PREPARARE: Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă […]
Recipe by panacris