-
Salată de căpșuni, creveți și sparanghel
cca. 60 minO nouă lună, o nouă provocare în grupul minunat #MisteryBoxChallange, inițiată de Cerasela cu al său blog, http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor. Luna aceasta gazdă a fost Laura cu al său minunat blog http://laurasweets.ro/2016/05/provocarea-misterioasa-gazda-lunii-florar.html , ce a propus o listă minunată, întradevăr provocatoare, ciocolată, biscuiți, fursecuri, ouă, smântână, fructe de mare, salate, vin rosu, brânzeturi iar vedeta a fost CĂPȘUNA […]
Recipe by panacris -
Sushi din carne cu brânză afumată și bacon
cca. 70 minDe ce „Weekend cu spor” ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea 😉 Luna aceasta […]
Recipe by panacris -
Tochitură din carne de porc, pui și cârnați
cca. 130 min”De ce „Weekend cu spor” ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea 😉 Luna […]
Recipe by panacris -
Sirop din flori de iasomie
cca. 100 minProvocarea minunată @Traditie si gastronomie romaneasca inițiată de Gina Bradea, ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, a fost găzduită această lună de Merișor, mai bine zis http://retetemerisor.ro/2016/05/traditie-si-gastronomie-romaneasca-provocarea-lunii-mai.html Draga de Merișor ne-a lansat o provocare fix pe Luna lui Florar, să pregătim bunătăți din florile lunii. Am studiat blogosfera […]
Recipe by panacris -
Peltea din petale de trandafiri
Provocarea minunată @Traditie si gastronomie romaneasca inițiată de Gina Bradea, ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, a fost găzduită această lună de Merișor, mai bine zis http://retetemerisor.ro/2016/05/traditie-si-gastronomie-romaneasca-provocarea-lunii-mai.html Draga de Merișor ne-a lansat o provocare fix pe Luna lui Florar, să pregătim bunătăți din florile lunii. N-am putut sta […]
Recipe by panacris -
Tort cuib supriză pentru Iepuraș
180 minINGREDIENTE: Ouă 7 bucăți, Sare de mare 1 praf, Oțet din mere și miere ½ linguriță, Zahăr tos 7 linguri, Făină albă de grâu 7 linguri, Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic, Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g, Pentru cremă: Praf de cremă din ciocolată Dr.Oteker 1 plic, Lapte 250 ml, Zahăr tos 3 […]
Recipe by panacris -
File de crap cu limete
30 minINGREDIENTE: File de crap 2 bucăți cca. 800 g, Limete 1 bucată, Morcov 1 bucată mare, Praz 1 bucată partea albă, Ceapă roșie 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Mărar proaspăt ½ legătură, Pătrunjel proaspăt ½ legătură, Ulei de măsline 3-4 linguri, Sare de mare aromatizată cu cimbru, oregano, rozmarin 2 linguri. Pentru sos-ul de […]
Recipe by panacris -
Spaghete negre cu fructe de mare
25 minINGREDIENTE: salată de fructe de mare ( surimi, scoici, carne de crab, creveți, ardei copt, castravete murat, ceapă murată) cca. 200 g, spaghete negre (aromatizate cu sepie) 300 g, sare iodată, ulei de măsline. MOD DE PREPARARE: Apa rece se pune la fiert, într-un vas incapator, cca 3 l. După ce a clocotit apa se adaugă 1 […]
Recipe by panacris -
Ciocănele de pui aromatizate și coapte în pungă
55 minINGREDIENTE: Ciocănele de pui 20 bucăți, Sare de mare cu oregano, cimbru, rozmarin 2 linguri, Boia de ardei dulce 2 linguri, Amestec de piper alb, negru, roșu și coriandru 1 lingură, Ulei de măsline 2 -3 linguri, Pungă pentru coacere 1 bucată. MOD DE PREPARARE: Ciocănele se pun în punga pentru coacere, se adaugă […]
Recipe by panacris -
Chec cu ciocolată
65 minINGREDIENTE: Ouă 5 bucăți, Zahăr tos 200 g, Făină albă de grâu 200 g, Ulei de floarea soarelui 4 linguri, Ciocolată cu lapte 100 g, Zahăr vanilinat 1 plic, Praf de copt 1 plic, Oțet ½ linguriță, Sare roz ½ linguriță. Pentru topping: Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic. MOD DE PREPARARE: Ouăle […]
Recipe by panacris