-
Urzici cu ciuperci
Tot a venit primăvara, vorba vine, și au apărut urizicile. Mâncarică de urzici transformată! Vă asigur că e foarte savuroasă! Spor la treabă! INGREDIENTE: urzici cca. 500 g, ciuperci cca. 300 g, sare iodată, usturoi, ceapă verde, ulei de măsline, mălai cca. 2 linguri, făină albă de grâu cca. 2 linguri. MOD DE PREPARARE: Urzicile […]
Recipe by panacris -
Salată cu sparanghel
Nu se putea încheia seara, fără o salată delicioasă, simplă și rapidă! INGREDIENTE: sparanghel baby 1 doză, iaurt Joya natur 1 pahar, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ulei de arahide, oțet balsamic, rozmarin. MOD DE PREPARARE: S
Recipe by panacris -
Salată cu legume și tofu
O salată inventată ad-hoc! Deși e inventată din mers, e garantată Panacris! Spor la treabă! INGREDIENTE: broccoli 1 buchet cca. 300 g, dovlecei 3 bucăți, roșii 4 bucăți, ardei gras rosu 1 bucată, ulei de măsline, sare iodată, ceapă verde 3 fire, leurdă 10 fire, mărar verde 1 legătură, tofu cu ardei cca. 100 g, […]
Recipe by panacris -
Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate
O super salată, rapidă și sățioasă! Bună la prânz sau cină! Spor la treabă! INGREDIENTE: cartofi roșii 4-5 bucăți, ceapă verde 3-4 fire, usturoi verde 1-2 fire, roși cherry 5-6 bucăți, somon afumat cca. 100 g, măsline cca. 50 g, ulei de măsline, sare iodată, piper colorat proaspăt măcinat, zeama de la 1 lămâie, verdețuri […]
Recipe by panacris -
Salată cu miez de lapte, rucola, avocado și miez de nucă
O salată surprinzătoare, proaspătă și sățioasă! INGREDIENTE: miez de lapte Delaco, rucola cca. 300 g, avocado 1 bucată, roșii cherry cca. 6 bucăți, sare iodată 1 linguriță, oțet de mere cu miere 1 lingură, ulei de nuci 1 lingură, miez de nucă cca. 100 g, piper colorat proaspăt măcinat. MOD DE PREPARARE: Frunzele de rucola, […]
Recipe by panacris -
Negresă de post
Un desert tare îndrăgit de toate gospodinele! Mai ales că nu au nevoie de cântarul de bucătărie! 😉 INGREDIENTE: apă plată 1, 1/2 cană, zahăr tos 1, 1/2 cană, ulei de floarea soarelui 5 linguri, budincă de cacao 2 plicuri, zahăr vanilinat 2 plicuri, praf de copt 1 plic, sare iodată 1 praf, pastă de […]
Recipe by panacris -
Pulpe de pui cu mere, portocale și bere
cca. 60 minuteMielul nu-i ca puiul! =)) Așa au spus băieții mei! INGREDIENTE: pulpe de pui 4 bucăți, mere golden 4 bucăți, portocale 2 bucăți, ulei de arahide, sare iodată, piper proaspăt măcinat, praf de curry, rozmarin, bere blondă 500 ml. MOD DE PREPARARE: Pulpele se crestează, apoi se masează cu ulei de arahide, se asezonează cu […]
Recipe by panacris -
Pasta de avocado
Avocado nu-i așa de agreat și digerat de către Zmei. Așa că am încercat să-l „ascund” într-un altfel de mujdei! A fost super delicios! 😉 INGREDIENTE: avocado copt 1 bucată, sare iodată, usturoi 4-5 căței, iaurt natur Soya 1 pahar, ulei de nuci, piper proaspăt măcinat. MOD DE PREPARARE: Avocado, usturoiul, se curăță, se pun […]
Recipe by panacris -
Aperitiv cu urzici și tofu
Un aperitiv de post foarte gustos! INGREDIENTE: aluat de foietaj cca 400 g, urzici cca. 350 g, tofu cu ardei cca. 100 g, sare iodată cu aromă de usturoi, piper proaspăt măcinat. MOD DE PREPARARE: Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat. Între timp se curăță urzicile, se dau în clocot cca. 10 minute, se […]
Recipe by panacris -
Pelete de creveți cu miez de lapte și somon afumat
O gustare super delicioasă și rapidă, pentru musafiri neanunțați! Înainte de 1989 erau foarte familiari. După revoluție deja ne era lehamite, nici numai vroiam să ne aducem aminte de ei. Acum i-am redescoperit și îmbunătăți puțin gustul! INGREDIENTE: pelete de creveți 1 cutie, ulei de floarea soarelui, miez de lapte Delaco 1 cutie, somon afumat […]
Recipe by panacris