-
Quiche cu carne de porc, verdețuri și ouă de bibilică
cca. 60 min”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia…” Așa spune @Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, […]
Recipe by panacris -
Ciorbă de văcuță cu rubarbă
cca. 85 minMno, tot mi-a rămas rubarbă după ce am preparat o prăjitură minunată. Iar am dat căutare pe site, cu cuvântul cheie rubarbă, șiii, surpriză, în afară de nenumărate prăjituri, a apărut și ciorbița Simonei, cu pitoance și rubarbă 😉 Pfff minunată, am zis, așa că zis și făcut, doar că am înlocuit ciupercile cu cărniță! […]
Recipe by panacris -
Lapți de știucă pane
cca. 30 minMai tot timpul aruncam lapții că nu știam ce să fac cu ei, dar de data asta am zis, stai un pic sigur, sunt comestibil și am dat căutare pe site în cel fel i-aș putea prepara. Eii și Bunica avea o rețetă simplă și gustoasă. Mulțumesc Bunica pentru inspirație! INGREDIENTE: Lapți de știucă cca. […]
Recipe by panacris -
Tort Seherezada cu fructe de padure
cca. 85 minEduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta Cunoscand-o pe Simona Callas, i-am spus ca, daca respecti toti pasii, n-are cum sa nu iasa bun. Asa ca aceasta reteta e mai mult preparata de Eduard 😉 eu doar cu logistica, sfaturile, sustinerea si […]
Recipe by panacris -
Iahnie de praz cu masline
cca. 40 minO alta interpretare a mancarii de praz cu masline! Sper sa va inspire! Spor si pofta buna! INGREDIENTE: praz cca. 1000 g, ardei kapia 2 bucati, ceapa galbena 1 bucata, ulei rafinat de floarea soarelui, bulion cca. 300 ml, vin alb de masa cca. 200 ml, masline Kalamata cca. 300 g, sare de mare, piper proaspat […]
Recipe by panacris -
Fasole rosie cu carnati si orez
cca. 60 minMiti multumesc ptr idee! O alta varianta de chilli con carne, super usoara si gustoasa. INGREDIENTE: ceapa galbena 2 bucati, ulei de floarea soarelui, carnati Trandafir 8 bucati, fasole rosie 4 conserve, zacusca 4 linguri, foi de dafin 2 bucati, cimbru, piper proaspat macinat, patrunjel verde, marar verde, ardei iute (csipos) 2 bucati, bulion Panacris […]
Recipe by panacris -
Guguluf cu ghebe si carne tocata
cca. 85 minCe înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni […]
Recipe by panacris -
Chilli con carne, ciuperci si masline
Chilli con carne este o mancare traditionala mexicana foarte apreciata de Zmeisori! De data asta am vrut sa o imprietenesc cu greci 😀 :))) Recunosc ca folosesc fasolea gata fiarta, din conserva, asa scad din timpul de preparare. INGREDIENTE: carne tocata mixta (porc si vita) 600 g, ceapa galbena 1 bucata, usturoi 1 capatana, ulei […]
Recipe by panacris -
Ciorba de stevie
cca. 85 minINGREDEINTE: ceapa galbena 2 bucati medii, apio 2 tije, morocovi 2 bucati, patunjel 1 radacina, pastarnac ½ bucata, ardei kapia 1 bucata, leustean ½ legatura, ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2 linguri, dovlecel 1 bucata, stevie cca. 500 g, sare de mare, piper proaspat macinat, patrunjel proaspat, bors de putina cca. […]
Recipe by panacris -
Ardei habanero cu stafide in otet, conservati la rece
O reteta restanta, ceruta de prieteni! 😉 O puneți la seif pentru la toamna! 😉 INGREDIENTE: ardei halapeno 1000 g, stafide aurii cca. 100 g, piper boabe, boabe de ienupar, sare grunjoasa cca. 8 linguri, otet din vin cca. 1000 ml. MOD DE PREPARARE: Ardeii se curata, se spala, atentie folositi manusi, sunt foarte iuti, […]
Recipe by panacris