-
Ciorbă de pleurotus
Am vrut o ciorbiță așa mai ușoară de vară fără carne. A avut succes, Zmeișorii au savurat-o din plin chiar și fără cărniță! INGREDIENTE: Ciuperci pleurotus cca. 700 g, Ceapă verde 1 legătură, Ceapă roșie nouă 1 bucată, Morcovi 2 bucăți, Pătrunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac rădăcină 1 bucată, Gulie 1 bucată Ardei kapia 1 […]
Recipe by panacris -
Gulii umplute cu brânză și spanac
Guliile nu sunt prea cunoscute și savurate aici în Răgățime. Cu greu le-am introdus în familia Zmeilor! 😉 le-am ascuns în ciorbe sau tocănițe! Sau umplute cu carne tocată, ascunse printre ardei, roșii și ceapă umplute. De data asta am vrut să le pun în valoare așa singurele, fără carne, doar cu brânză și spanac. […]
Recipe by panacris -
Cușma lui Guguță
Pfffff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe Magheru. În sfârșit am pus în aplicare rețete, dar nu cea cu clătite ci cea cu aluat de foietaj. Spuneam teoretic, părea simplă, dar cum am descoperit în patiserie, cofetărie trebuie să ai […]
Recipe by panacris -
Salată de ficat de struț cu ceapă, morcovi și maioneză
Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai ales pentru cei mofturoși! 😉 Se poate folosi ficat de pui, vițel sau porc după gustul fiecăruia. INGREDIENTE: Ficat de struț cca. 450 g, Lapte cca. 500 ml, Morcovi 2 bucăți, Ceapă galbenă […]
Recipe by panacris -
Salată de cartofi
O altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Cartofi albi pentru fiert cca. 1000 g, Ouă de găină 4 bucăți, Ouă de prepeliță 10 bucăți, Ceapă roșie 2 bucăți, Gogoșari dulci acrișori cca. 200 g, Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară, Măsline verzi […]
Recipe by panacris -
Salată cu brânzeturi, roșii, castraveti, ceapa, măsline cu anșoa
După o revizie prin frigider, am preparat o salată minunată, cu cea am găsit pe rafturi. Numai bună pentru prânz, sau chiar cină în zilele caniculare! INGREDIENTE: Castravete 1 bucată medie, Roșii 2 bucăți, Ceapă roșie 1 bucată, Măsline negre feliate cca. 50 g, Măsline verzi cu anșoa cca. 100 g, Mozzarella biluțe cca. 150 […]
Recipe by panacris -
Omleta de duminică
Mno, duminică de duminică, savuram preparate din ouă la mic-ul dejun. De ceva vreme, mai greu ne adunăm la brunch-ul de duminică 😉că Zmeișorii și-au cam luat zborul. Dar nah azi a profitat, că măcar jumate din familie a fost prin zonă, așa că am pus de-o omletă faină de duminică în familie! 😉 INGREDIENTE: […]
Recipe by panacris -
Ficat de struț flambat! Așa ca cireașa de pe tort!
Am preparat azi și ficatul de struț 😉 pe metoda clasică, îmblânzit în lapte, apoi tras repejor la tigaie în unt și flambat cu whiskey 😉 O bunătate! 😉 Mulțumesc https://ogradacustruti.ro/ pentru ingredientul principal 😉 INGREDIENTE: Ficat de struț cca. 700 g, Lapte cca. 500 ml, Unt cca. 300 g, Whiskey cca. 300 ml. Pentru […]
Recipe by panacris -
Brioșe cu șuncă de pui și măsline negre
Dacă tot plouă și e de stat pe lângă casă, am dat drumul la butoane. După revizia prin frigider, am găsit câteva măsline, șuncă de pui cu ierburi, de care nimeni nu se prea atingea, așa că am trezit-o pe Maricica și am pus-o la treabă. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Pentru aluat: Șuncă de […]
Recipe by panacris -
Mozzarella marinată în ulei de rapiță cu ierburi aromatice
Tot la Mihaela am văzut rețeta asta faină. În sfârșit am avut la dispoziție câteva mini mozzarella pentru o proba rețeta. Minunate au ieșit, mulțumesc Mihaela pentru idee! INGREDIENTE: Mini mozzarella cca. 250 g, Ulei de rapiță cca. 150 ml, Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri, Piper mozaic (alb, roșu, […]
Recipe by panacris